Opskriften passer til en springform på 18 cm.
Kagen:
150g
Odense dessertmasse med pistacie
50g sukker
eller brun muscovado sukker
1 æg
50g
mandelmel
½
tsk. mandel aroma
½ tsk. salt
50g smeltet smør
½ tsk. salt
50g smeltet smør
4
spsk. mælk
50g pistacienødder
125g mel
50g pistacienødder
125g mel
1 tsk.
vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. bagepulver
Frosting:
45g
smør
50g
odense dessertmasse med pistacie
55g
flormelis
1
tsk. vaniljesukker
Karamelliserede
pistacienødder til topping:
20g
pistacienødder
Ca. 1
spsk. sukker
En
anelse smør
Pistaciemassen
røres sammen med sukker, æg, mandelmel, mandel aroma og salt.
Smørret smeltes og tilsættes
sammen med mælken.
Pistacienødderne hakkes og røres i.
Mel, bagepulver og vanillesukker tilsættes lidt ad gangen.
Dejen fyldes i kageformen.
Pistacienødderne hakkes og røres i.
Mel, bagepulver og vanillesukker tilsættes lidt ad gangen.
Dejen fyldes i kageformen.
Bages
i 30 - 35 min. ved 175 grader.
Mens kagen er i ovnen laves de karamelliserede pistacienødder.
Pistacienødderne hakkens fint og kommes på panden med sukker
og smør.
Når sukkeret begynder og smelte røres der godt rundt til de
er samlet i mindre stykker.
Derefter hældes det ud på et skærebræt og skilles i så små
stykker som muligt mens det er varmt.
Frostingen laves når kagen er kommet ud af ovnen.
Smørret og pistaciemassen kommes i en gryde og smeltes.
Derefter hældes det op på en skål sammen med flormelis og
vaniljesukker.
Massen røres sammen og hældes på den let lune kage.
Derefter pyntes der med de karamelliserede e pistacienødder.
No comments:
Post a Comment